Schoonheidssalon Coco Sassenheim

Dit keer wil ik je laten zien hoe je in 7 stappen een prachtige avond oogmake-up kunt creëren.

Stap 1
Met een droog verpoetspenseel breng ik de Eyeshadow nr. 421 aan over het gehele oog. Dit om te voorkomen dat de andere kleuren oogschaduw die hierna volgen in de lijntjes gaan lopen. Tevens zorgt deze basis oogschaduw voor een goede houdbaarheid van de oogmake-up.

Stap 2
De Cream Eyeliner Purple is de basis om een arcade boog te maken. Dit product kan heel mooi worden uitgewerkt vanwege de crème samenstelling. Ik trek een lijn onder het oog, voor tweederde door. Als je de lijn helemaal naar de binnenooghoek zou doortrekken, komen je ogen optisch gezien dichter bij elkaar te staan. Om de Cream Eyeliner te fixeren, zet ik er de Eyeshadow Superfrost overheen in de kleur Sparkling Brown. Deze breng ik aan met een vochtig penseel wat er voor zorgt dat de kleur nog intenser wordt. Daarna blend ik de Eyeshadow Superfrost met het verpoetspenseel. Dit zorgt voor een mooie overloop van de kleuren. Dankzij de paarse Cream Eyeliner als basis heb je nu een geheel eigen kleur oogschaduw gecreëerd: een glanzende, grijze kleur.

Stap 3
Om diepte in het oog te krijgen, kies ik voor een kleur die goed combineert met de andere kleuren, maar wel voldoende afwijkt zodat je duidelijk twee kleuren blijft zien nadat je deze kleuren hebt laten samensmelten. Ik kies hiervoor de Eyeshadow Lumière in de kleur Magentha Mystique; een glanzende, dieproze kleur.

Stap 4
Een highlight onder de wenkbrauw en in de ooghoek zorgt voor een frisse en open blik. Hiervoor heb ik de Eyeshadow Lumière Precious Pearl gekozen. Door deze aan te brengen met een droog verpoetspenseel zorg je voor een natuurlijke ogende parelmoer glans.

Stap 5
Zwarte mascara op de wimpers maken het geheel af. Breng meerdere dunne laagjes aan om te voorkomen dat de wimpers aan elkaar gaan kleven.

Stap 6
Een huidskleurig potloodje in het oog zorgt ervoor dat je ogen groter lijken. Lichte kleuren halen namelijk naar voren en vergroten, donkere kleuren duwen iets naar achteren en verkleinen.

Stap 7
Met de Cream Eyeliner Purple uit stap 2 zet ik een eyeliner op de bovenste wimperrand. Dit zorgt voor een nog krachtiger resultaat. Door deze te fixeren met de H2O Aquashadow wordt de eyeliner watervast. Ideaal voor de zomerdagen of een avondje stappen!