Beauty Salon Coco Sassenheim

Spray Tanning

Young tanned woman with blond hair.
Spray Tanning 
is de toekomst voor een verantwoorde gezonde bruine teint.

Gezicht 10 euro,
Lichaam (incl. gezicht) 25 euro

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van overmatig of verkeerd zon(nebank) gebruik. Ondanks deze gevaren blijft de vraag naar een mooi bruine teint bestaan. Spray Tanning biedt hiervoor de toekomst. Spray Tanning is een gezonde manier om in slechts enkele minuten een mooie bruine teint te krijgen.

Al onze tanning lotions zijn op natuurlijke basis, alcohol-, parfum- en olievrij, zijn hypoallergeen en verrijkt met Aloë Vera en Vitamine E. De lotions verzorgen en voeden de huid. Daarnaast zit in alle lotions zuivere Dihydroxyacetone en Erythrulose verwerkt welke zorgen voor een mooie, egaal bruine teint. De lotions drogen binnen enkele seconden en geven geen kleverig of vettig gevoel. De behandeling Voor het beste en langste resultaat adviseren wij het volgende:

Voor de Spray Tan:

Scrub de huid vóór de behandeling, het liefst 1 à 2 dagen vooraf met een goede bodyscrub om loszittende dode huidcellen te verwijderen.

Gebruik geen oliehoudende producten. Scheren (24 uur), harsen (48 uur) voor de behandeling (anders is je huid te gevoelig).

Gebruik geen douchegel, bodylotion, deodorant of parfum meer tot na de sessie.

Lak bij voorkeur je nagels om opname van de vloeistof te voorkomen.

Dag van de Spray Tan:

Spoel zo kort mogelijk voor de tanning uw lichaam goed schoon met alleen warm water!

Gebruik op de dag van de spray tanning geen vloeibare make-up of dagcréme, zodat de huidcellen 100% droog en schoon zijn. Oogmake-up mag blijven zitten. Draag donkere loszittende kleding na de spray tanning omdat de vloeistof in beginsel nog wat af kan geven.

Na de Spray Tan:

De tanninglotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen te ontwikkelen. Daarom adviseren wij geen knellende kledij te dragen (zoals BH) en niet te douchen tot 8 uur na de tanning. Vermijd water en transpiratie (dus ook sporten) tot na de eerste douche.

Om de kleur goed te behouden adviseren wij om tijdens de douche een hydraterende tan safe douchegel of olie te gebruiken, en na het douchen een extra hydraterende tan safe bodylotion (verkrijgbaar in ons salon). Wij adviseren het gebruik van sauna en baden te vermijden. Dit versnelt namelijk het afschilferen van de huid.

Veelgestelde vragen

Wat is DHA en Erythrulose?
DHA (Dihydroxyacetone) en Erythrulose zijn natuurlijke suikers. De suikers zijn kleurloos en hebben 8 uur nodig om volledig op de huid te kunnen ontwikkelen tot een mooie bruine teint ontstaat. Na het aanbrengen van de tanninglotion zorgt het dha voor een reactie op de hoornlaag (dode huidcellen) met de aminozuren.

Is spraytanning voor iedereen geschikt?
Er zijn geen nadelige effecten. Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, of tijdens een antibiotica kuur. Als je last hebt vitiligo, is het juist de goed om een spraytan te nemen. Het pigmentverschil na een spraytan behandeling is een heel stuk minder.

Hoe lang blijft de kleur?
Afhankelijk van je huidverzorging en je huidtype blijft de teint ca. 6 tot 7 dagen behouden. Herhaal je de behandeling daarna dan bouwt zich een diepere kleur op. Gebruik je de speciale verzorgingsproducten en tan extenders dan heb je nog langer plezier van je mooie kleur.

Word ik oranje, krijg ik vlekken?
Bij het gebruik van onze Sunjunkie producten word je niet oranje en krijg je geen vlekken. Ook zijn er lotions voor verschillende huidtypen.

Als je gaat trouwen.
Indien je gaat trouwen kun je het beste 2 à 3 dagen voor de bruiloft een spraytan behandeling nemen. Tevens adviseren wij je altijd op voorhand een proeftanning te ondergaan, zodat wij samen met jou de juiste teint uit ons gamma kunnen selecteren.

Spraytanning tijdens de zwangerschap.
Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen. Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).