Schoonheidssalon Coco Sassenheim

Permanente Make up

Permanent MakeUp Leiden
Permanente make-up
Elke moderne vrouw wil er graag op elk moment van de dag perfect verzorgd uit zien. Bij permanente make-up worden eyeliners, lip liners of wenkbrauwen gecreëerd die drie tot vijf jaar blijven zitten. Tijdens het sporten, na het zwemmen, als u ’s morgens opstaat of wanneer u door weer en wind loopt uw permanent make-up blijft zitten en loopt niet meer uit. Er kan ook uit cosmetische redenen overwogen om gebruik te maken van permanente make-up bijvoorbeeld bij camouflage van littekens.

Wenkbrauwen worden mooier van vorm en krijgen natuurlijk een voller uiterlijk, lippen krijgen een voller accent en kunnen heel mooi gecorrigeerd worden,ogen worden sprekender door het aanbrengen van een perfecte eyeliner of wimper aanzet.

Ons ervaren specialiste werkt heel professioneel en hygiënisch. Tevens wordt U tijdens de behandeling bij elke stap begeleidt en gerustgesteld, hierdoor is de behandeling veiliger, vrijwel pijnloos, draaglijker en volkomen risicoloos. De perfecte afwerking en ons oog voor detail zijn onze prioriteit!

Hoe wordt permanent make-up aangebracht ?
Bij permanent make-up wordt door middel van een steriele ultra-dunne naald die razendsnel op en neer gaat een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. U kunt permanent makeup laten aanbrengen voor:

Lipliner 160 euro.
Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanent make-up.

Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een echte lipliner is de door u gewenste kleur, maar ook voor een natuurlijke lip liner die aansluit bij die van uw eigen lippen met als resultaat een prachtige volle mond, ook zonder lipstick.

Hier wordt van tevoren de nieuwe lip lijn getekend en kan elk gewenst model en correctie worden aangebracht. Tijdsduur van de behandeling ca 1½ uur.

Wenkbrauwen 160 euro.
Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanent make up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauw kunnen eveneens met permanent makeup worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanent make-up wordt uw gezicht weer compleet.

Samen met u kijken wij eerst naar de vorm van uw gelaat. Tekenen vervolgens de wenkbrauwen in zodat u kan zien hoe de vorm van de wenkbrauwen gaat worden. De wenkbrauwen worden dan in de door uw gewenste vorm en ’toon’ aangebracht. Tijdsduur van de behandeling ca 2 uur.

Eyeliner boven 145 euro, beneden 125 euro.
Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanent makeup kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eye liner wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen oogmake-up.

Hier wordt weer gekeken naar het model van het gezicht en de ogen, alsmede de oogopslag. Uiteraard wordt er rekening gehouden met uw persoonlijke smaak. De eyeliner kan zowel op het onder– als bovenooglid worden aan gebracht. Tijdsduur van de behandeling ca 1½ uur.

Full Lips 220 euro.
Inkleuren van de lippen is de nieuwste techniek op het gebied van permanente make-up en in de Verenigde Staten zeer frequent uitgevoerd! De lippen worden volledig gepigmenteerd. Men hoeft dus geen lipstick meer te gebruiken.Geen uitlopers van lipstick meer in de rimpels rond de mond.

Simpelweg altijd mooi gekleurde lippen. En als men toch een andere kleur wenst dan kan altijd lipstick aangebracht worden. Klanten die bijna geen rode lippen meer hebben kunnen kiezen voor een natuurlijke tint. Tijdsduur van de behandeling ca 1½ uur.

Veelgestelde vragen

1. Doet het pijn?
Tijdens de behandeling wordt U door onze ervaren specialiste bij elke stap begeleidt en gerustgesteld, hierdoor is de behandeling veiliger, vrijwel pijnloos, draaglijker en volkomen risicoloos. De perfecte afwerking en ons oog voor detail zijn onze prioriteit.

2. Voor wie is permanent make up geschikt?
Omdat PMU volledig veilig is, is deze geschikt voor iedereen met een gevoelige en/of allergische huid, want PMU veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen.
Als U geen tijd heeft, of wilt maken, om u op te maken.
Wanneer U dunne of geen wenkbrauwen meer heeft.
Als U smalle lippen, vage contourlijnen, geen strakke liplijn heeft.
Voor sportieve mensen die er toch perfect uit willen zien.
Wanneer U elke morgen opgemaakt uit bed wilt stappen.
Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
Bent U slechtzienden, bril of lensdrager en vindt U het moeilijk om uzelf op te maken, ook dan is Permanent makeup uitermate geschikt.

3. Hoe lang blijft permanente make up zitten?
Uw permanent makeup zal in de loop der tijd vervagen. Dit komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Over het algemeen blijft permanent makeup 2 tot 5 jaar zitten. De huid van ieder individu is anders, waardoor bij sommige mensen de pigmentatie meer dan 10 jaar zichtbaar blijft.

4. Zijn de naalden hygiënisch?
Bij elke behandeling worden nieuwe steriele naalden en naaldkapjes gebruikt om steriliteit en hygiëne te garanderen. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald, welke na gebruik vernietigd worden. Wij werken volgens strikt hygiënische normen.

5. Waar moet ik op letten voor de behandeling?
Eet goed van te voren, sommige mensen worden tijdens de behandeling een beetje licht in het hoofd (door spanningen) de grootste fout is dat de mensen van te voren weinig tot niets hebben gegeten.
Minimaal 24 uur van tevoren geen alcohol gebruiken. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten.
Ruim 24 uur vóór de behandeling geen bloedverdunnende medicatie (bv: aspirine, aspegic, sedergine…) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol…) is toegestaan .

6. Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Voorafgaand aan Uw behandeling nemen wij voldoende tijd om met U de kleurkeuze, vorm en stijl te bespreken en voor te bereiden. Indien nodig wordt deze eerst met makeup voorgetekend. Nadat de huid verdoofd is met een crème begint de pigmentatie. Vlak na de behandeling lijkt uw kleur donkerder dan hoe het uiteindelijk zal zijn, dit omdat de juiste kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces.

7. Hoe lang duurt de behandeling?
Bij de eerste plaatsing duurt de behandeling 1 tot 2 uur (incl. bespreking, voortekenen en pigmenteren). Een nabehandeling duurt circa 1/2 uur tot 1 uur.

8. Gaat de huid zwellen na de behandeling? 
Ons ervaren specialiste heeft een aangename behandeltechniek ontwikkelt waardoor zwelling tijdens de behandeling zéér zelden voorkomt. Wij gebruiken tevens vakkundig de nieuwste digitaal apparaat, welke tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en de nieuwste verdovingscréme gebruikt. U kunt meteen na de behandeling uw dagelijkse activiteiten verder zetten en met de auto rijden.

9. Hoe verloopt de nabehandeling?
Op de huid wordt na afloop van de behandeling een zachte helende creme aangebracht. Door deze thuis gedurende 3 à 7 dagen regelmatig aan te brengen met een wattestaafje heelt de huid snel. Korstjes of indien goed nabehandeld de vliesjes dienen er vanzelf af te komen.
Niet krabben! U riskeert een infectie en krabt het geplaatste pigment mee af. Deze factoren kunnen leiden tot een onregelmatige pigmentatie. Totdat de huid genezen is , mag U na de behandeling op het gepigmenteerd gedeelte NIET reinigen met zeep, shampoo of reinigingsmelk en vermijd de eerste week de zon, zonnebank, zee, sauna, whirlpool, jacuzzi, zwembad.

10. Hoeveel weken moet er zitten tussen de 1ste en 2de behandeling?
De huid is van binnenuit na 3 – 3,5 week herstelt is. Na 1 week ziet het er genezen uit, maar de huidcellen dient zich binnenin nog uit te repareren.

11. Waarom moet ik een nabehandelingen laten doen?
Dat doen wij omdat stelselmatig opbouwen steeds beter is dan te proberen van de eerste keer het eindresultaat te bekomen. Beter een tweede of desnoods een derde pigmentatie om een mooier en kleurvaster resultaat te verkrijgen. Permanente make up techniek is verschillend dan de agressievere tattoeage techniek. De diepte van de naald gaat tot in de bovenste laag van de lederhuid. De werking van de lymphe kan dan de vreemde stoffen af stoten. Dus voor Uw eigen welzijn beter secuur en aanpassend werken.

12. Wat is de kwaliteit van de pigmenten?
Het eindresultaat van permanente makeup wordt in belangrijke mate bepaald door de aangewende pigmenten. Kwaliteit is daarom voor ons een absolute vereiste. Zij zijn absolute veilig te gebruiken.

13. Kan ik mijn lippen vergroten met permanente make up?
Het idee kan inderdaad gewekt worden dat een lip iets groter is als er een lijntje tegen de eigelijke liplijn gezet wordt. Maar er zijn grenzen! Zo spreekt met van een ‘white roll’ boven de bovenlip. Een wit randje dat meestal wat licht opvangt, precies boven de rand van de eigen bovenlip. Het is raadzaam niet over deze ‘white roll’ te gaan voor het mooiste resultaat Vooral als U dan de lip laat inkleuren met een mooie frisse tint kan het effect verkregen worden dat de lippen wat ronder en voller zijn.

14. Kan ik contactlenzen dragen na de behandeling?
Indien U contactlenzen draagt, breng Uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt U weer dragen éénmaal er geen korstjes meer zijn .

15. Kan ik op consultatie komen?
Als U wenst kan U na telefonische afspraak op consultatie komen. Dit kan U helpen het vertrouwen te bekomen in de behandeling. Wij beantwoorden graag al Uw vragen en kunnen dan rekening houden met Uw persoonlijke wensen. U betaalt hiervoor 20€. Consultatie duurt circa 30 minuten.

16. Wat is het verschil tussen permanente make up en tatoo ?
Op het oog lijkt permanente make up hetzelfde als tatoeëren. De naalden van permanente make-up voorkomt dat het pigment te diep in de huid wordt ingebracht. Hierdoor vervaagt de permanente make-up in de loop van de jaren. Bij tatoeage gaat de naald in de diepere huidlagen. Het pigment hoopt zich op in het onderhuidse vetweefsel. Doordat het pigment ingekapseld wordt door vetcellen zal het pigment dan ook niet vervagen.

17.Wat is een informed consent?
Een informed consent is een lijstje met vragen die wordt voorgelegd voordat U met een permanente make up begint. Wij nemen tevens alle contra-indicaties met U door, dit omdat permanente makeup in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. Ook zijn er in sommige gevallen voorzorgsmaatregelen aan te bevelen.

18. Hebt u last van een koorstlip (herpes simplex)?
Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lippigmentatie te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lipliner ontstaat. Als de koorstlip af en toe voorkomt (1 tot 2 maal per jaar) is een liplijn geen probleem. U moet wel de nodige maatregelen in acht nemen (1 week voor de PMU behandeling Zovirax tabletten innemen, + 1 week nabehandelen met Zovirax créme).

19. Gebruikt U medicijnen?
Medicijnen kunnen van invloed zijn op de behandeling en het eindresultaat. Door medicijnen met bloedverdunners zal het pigment minder goed door de huid worden vastgehouden. U wordt geadviseerd om ruim 24 uur vóór de behandeling en tot 4 uur na de behandeling geen bloedverdunners (bv: aspirine, aspegic, sedergine…) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol…) is toegestaan. Medicijnen voor acne (bv: Roaccutane) of eczeem maken de huid dunner, eerst de kuur afmaken alvorens te pigmenteren.

20. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding?
De gebruikte producten zijn in principe niet schadelijk voor uw baby. Wij raden het echter toch af om tijdens de zwangerschap een pigmentatie te laten doen, omdat uw lichaam tijdens deze periode in een verhoogde staat van alertheid verkeert, dit wil zeggen dat uw lichaam elke poging om een vreemde stof, hoe oppervlakkig ook in het lichaam te brengen zal proberen af te wenden. Aangezien wij tegen de laag werken waar de lymphevaatjes zich bevinden, zullen deze actiever worden en zal het vaak moeilijk zijn het pigment in de huid te houden. Wacht daarom liever tot na de zwangerschap en borstvoeding.

21. Bent u diabetes?
Bij diabetes, suikerziekte, is semi-permanente make-up afgeraden, omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor treden er vaak kleurverschillen in het pigment op en is het resultaat niet mooi.